Lammekjøtt og sauekjøtt klart for bestilling

Et kjølig drag i lufta forteller at nå er det på tide å få sauene «våre» ned fra beiteområdet i Åseral. Og at du må være ganske kjapp for å bestille årets andeler økologisk saue- og lammekjøtt.
Georg Smedsland forteller at sauene hentes ned nå andre uka i september, fra beite i Åseral til heimgarden på Smedsland. Han kan fortelle om en god sesong, men er selvsagt spent på å se de endelige resultatet etter sankinga.
Til medlemmer i Mandalen andelslandbruk tilbyr Georg andeler som består av et halvt dyr, enten sau eller lam. Etter suksessen i fjor, tilbyr han også kjøttdeig av sau.

Lemminga starter i midten av april og varer omtrent en måned. Ei hektisk tid for Georg Smedsland som også jobber i Norsk landbruksrådgivning.
Du bestiller på KJØP ANDEL-sida vår.
Frist for å bestille er 20. september
Oppgjøret blir ut fra antall kilo per halve slakt og skjer derfor i etterkant. Størrelsen varierer fra år til år, men vi anslår at totalpris vil ville omkring kr 1100 for sau og kr 1400 på lam. Anslagsvis! Den endelige fasiten for beitesesongen får vi ikke før vi har tallene fra slakteriet.
Priser:
- Et halvt økologisk lam, partert: kr 168 per kg
- En halv økologisk sau, partert: kr 105 per kg
- 4 kg kjøttdeig av sau: kr 600
Vi forventer at kjøttet kommer fra slakteriet i uke 40. Da må andelseierne hente det på Mjåland gård.
Smedsland er en av de gardene på Agder og i Norge med lengst tradisjoner for økologisk drift. For noen år tilbake tok Georg over gården fra sine foreldre Eli og Arne Georg Smedsland.

Buføring våren 2020, Sauer og lam på vei til beite i Åseral.
Write a Reply or Comment