Bli med – kjøp andeler
Det koster 400 kr i engangskostnad å være medlem. Som medlem kan man velge å kjøpe hvor mange andeler av grønnsaker, honning og/eller kjøtt som man ønsker. En andel kjøpes for ett år om gangen.
Andeler 2020:
- Grønnsaker: en andel tilsvarende 1 persons forbruk i vekstsesongen med økologiske grønnsaker fra Brit Mjåland: kr 3000.
Høstes hver uke i sesong, som varer ca 20 uker, fra midten av juni til midt i oktober. - Honning: en andel med 3-4 kg honning fra Ulf Meistad: kr 600.
1,8 kg honning er garantert uansett resultat. - Gris: UTSOLGT! En andel med frittgående utegris fra Birte Uslands GressliGodt: kr 2 890.
Leveringsklart ca 1. okt. En andel er 1/4 gris og utgjør omtrent 20 kg, avhengig av hvor godt grisen har vokst. - Storfe: en andel med ca 10 kg storfekjøtt: kr 2500.
Kasser med steiker, biffer, kraftbein og kjøttdeig. - Kjøttdeig: en andel med ca 5 kg kjøttdeig av storfe: kr 700 eller ca 4 kg av sau for kr 600.
- Sau: fra Georg Smedsland øverst i Audnedal får vi økologisk sau og lam som har gått på sommerbeite i Åseral. Vi omsetter også kjøttdeig av sau.
Høsting av grønnsaksandel gjør andelshaverne selv, eventuelt samarbeider med hverandre om dette (høstesirkler). Hver mandag ettermiddag er Brit tilgjengelig i åkeren og det vil være et hyggelig opplegg på Mjåland. Du kan ellers komme og høste akkurat når du vil. Ukentlig påminning om høsting kommer pr. e-post, på Facebook og via Instagram. For sesongen 2020 vil vi ha et droppunkt i Mandal, Søgne og i Kristiansand. Der kan andelseiere hente sin ferdig høsta andel mot et tillegg på kr 100 per gang.
For medlemmer med grønnsaksandeler er det arbeidsøkter på Mjåland gård med jevne mellomrom. Medlemmer oppfordres til å være med, både for å lære om gårdsbruk og for å knytte bånd med andre andelseiere. Det kommer mer info om hvordan vi gjennomfører dette, jf. tiltak for å hindre korona-smitte.
Andelsbidrag: andelslandbruk er et fellesskap der vi samarbeider om en del av de praktiske oppgavene. Det er for å redusere kostnader, bygge sosialt fellesskap og få konkret kunnskap og en opplevelse av hva det er å produsere mat. Alle bidrar med det vi kaller «andelsbidrag» som for eksempel kan være:
- 8 timer praktisk arbeid (planting, såing, luking, oppbinding etc) på Mjåland gård, fordelt gjennom sesongen for de som har 1 eller flere grønnsaksandeler.
- Være med på fordeling av kjøtt, for de som har 1 eller flere kjøttandeler.
- Betale kr 1000 for den som har 1 eller flere grønnsaksandeler. Da trenger du ikke bidra praktisk.
Har du spørsmål om dette med andelsbidrag, ta gjerne kontakt med Liv Birkeland (930 56 787), så finner vi ut av det.