13apr10:2118:21Velkommen til Pølsekurs

Arrangement detaljer
PÅMELDING TIL Torborg Bækholt på tlf. 415 69 318. Kurset koster 400 kr og er gratis for medlemmer av Mandalen Andelslandbruk. Si fra om du vil bestille kjøttdeig, eller har med din
Arrangement detaljer
PÅMELDING TIL Torborg Bækholt på tlf. 415 69 318. Kurset koster 400 kr og er gratis for medlemmer av Mandalen Andelslandbruk.
Si fra om du vil bestille kjøttdeig, eller har med din egen. Vi har kjøpt inn pølsetarm til alle.
Linda har sin egen «Italiener» som lager pølser av ca 5 kg kjøttdeig i en omgang.
Først må kjøttet eller kjøttdeigen kvernes, så ta med kjøttkvern hvis du har, et stort kar, eller to, til å blande kjøttdeigen i, sleiv, forkle, gjerne friske urter som timian og rosmarin.
Linda tar med krydder. Ta gjerne med hvitløk, chili, chilipulver, og tørt brød, som for eksempel gammel focaccia til å spe med. Hvis dere ikke skal ha gluten i pølsene, kan de spes med egg, maismel eller potetmel.
Hvis du har frossent kjøtt eller kjøttdeig, legg den i kjøleskap for tining to døgn før.
Kjøtt og kjøttdeig må være iskaldt når det arbeides med, så kjøttdeigen må en runde i frys mens den jobbes med.
Så må det stekes prøvekaker for å kjenne om smak og konsistens er passe, og alt tar sin tid.
Vi satser på å smake litt på pølsene på slutten av arbeidsøkta, sammen med potetstappe fra Mjåland.
Mer
Tid
(Onsdag) 10:21 - 18:21
Write a Reply or Comment