Ulf Arnes Birøkt - Honningandel

Birøkter Ulf Arne Meistad. Foto: Elie Gardner

Honningandel

På Mjåland gård har birøkter Ulf Arne Meistad plassert 10 bikuber. Dermed får du som honning-andelseier tilgang til det som biene har samlet i løpet av en sesong. Vi kan også organisere muligheter for andelseiere slik at du kan blir med å stelle biene et par ganger før de flyttes på heia. Ulf Arne kan ha med seg interesserte honning-andelseiere på slynging av honningen på høsten.

  • Det varierer mye fra år til år hvor mye honning biene greier å produserer. Dette gjenspeiler seg i andelen som anslagsvis vil ligge mellom 3 og 4 kg.
  • Garantert minstemengde er 1,8 kg.
  • En honning-andel koster kr 750 per år.
  • Ta kontakt med Ulf Arne Meistad på tlf. 975 02 600 dersom du har spørsmål.

Om Ulfs Birøkt

Liker du honning? Er du interessert i mangfold i naturen, maten du har på bordet og ikke minst den store betydningen biene har for dette samspillet? Vil du lære mer om bienes liv og vel organiserte samfunn, så kom med oss og bli andelsbirøkter!

Våre bigårder står mellom Mandal og Marnardal i Vest-Agder. Vi har også kuber i Åseral. Der samler biene lynghonning. Som andelsbirøkter kjøper du en andel av den årlige produksjonen i en av våre bikuber. Du får være med i bigården og titte ned i kuben og se hvordan biesamfunnet fungerer. Dere kan komme et par stykker om gangen. Selvsagt ordner vi tilgang til nødvendige beskyttelsesklær. Du kan også få kjøpe eget utstyr. Har du lyst får du også delta i våre felles dugnadsdager å hjelpe til eller bare kose deg i lag med andre andelseiere. Lugn bare! Vi steller biene!

Du får din andel av honningutbyttet når sesongen er til ende. Først blomsterhonningen og lynghonningen noe senere. Hvis det blir en elendig sommer, vil du være garantert et minstekvantum i motsetning til en varm og drivende sommer som gir et større utbytte.

Les mer om Ulfs Birøkt her.

0
    0
    Din handlevogn
    Din handlevogn er tomTilbake til butikk