Høsting av honning før lyngtrekket

bitommebrettUlf har gjort klar for å høste sommerhonningen, før lyngtekket begynner. Her er en kort rapport fra ham: Jeg har vært oppe og plassert et bitømmebrett på kuben. Det er et brett som settes mellom yngelkassene og honningkassene (se bilde). Det har noen små åpninger hvor biene kommer seg ned, men ikke opp igjen. Etter en dag eller to er de øverste kassene tom for bier og honningen er bekvem å høste.

Det så riktig bra ut! Et løselig anslag sa meg at det kanskje var 25 kg. Det skulle bli 2,5 kg. på hver av andelseierne. Nøyaktig vekt kommer senere. I uke 29 blir kuben bli flyttet til Flystveit hvor det er masse røsslyng som pleier å gi mye honning.

Tidligere skrev jeg at kuben så ut til å være dronningløs. Den fikk da ei ny dronningcelle. Jeg har ikke sett at den ble akseptert, paret og har begynt å legge egg. Men jeg håper det beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mjåland Gård, Mjålandsveien 777, 4520 Marnardal

999 77 666, post@mjalandgard.no

© 2024 Created with Royal Elementor Addons, By Eplebekk