Ulf Arnes birøkt

På Mjåland gård har birøkter Ulf Arne Meistad plassert 10 bikuber. Dermed får du som honning-andelseier tilgang til det som biene har samlet i løpet av en sesong. Vi vil også organisere muligheter for andelseiere slik at du kan blir med å stelle biene et par ganger før de flyttes på heia. Ulf vil også ha med seg interesserte honning-andelseiere på slynging av honningen på høsten.

Bare ta kontakt  med Ulf Arne Meistad på tlf. 975 02 600.

Planen for dette året er stort sett som tidligere år, sier Ulf:

– Jeg skal lage noen flere bifolk til erstatning for de som går ut av ulike årsaker. Produsere mest mulig honning, gjerne mer enn siste sesong. Akkurat det kan bli en utfordring da fjoråret var det beste jeg noensinne har hatt. Jeg skal se om jeg kan finne en ny bigårdsplass ved Sveindal hvor jeg tror det kan være godt med mikkelsbær, blåbær og tyttebær. Disse gir en honning som nesten ikke krystalliserer.

Mange setter pris på flytende honning på «klemflasker», og da må prøve å dekke den etterspørselen. Men først må jeg finne grunneieren før en plasserer noen kuber der. De aller fleste er velvillige og legger gjerne til rette for det. Og så får de en smak av honningen som takk.

Det varierer mye fra år til år hvor mye honning biene greier å produserer. Dette gjenspeiler seg i andelen som anslagsvis vil ligge mellom 3 og 4 kg. Garantert minstemengde er 1,8 kg.

En honning-andel koster kr 650 per år.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mjåland Gård, Mjålandsveien 777, 4520 Marnardal

999 77 666, post@mjalandgard.no

© 2024 Created with Royal Elementor Addons, By Eplebekk